Tips voor bij het lesgeven

Of u nu een nieuwe of terugkerende lesgever bent, er zijn strategieën die lesgeven een productieve en lonende ervaring voor u en uw student geven. Studenten aanmoedigen om bij te dragen. Het is waarschijnlijk dat de student in vele gevallen defensief en onzeker voelt van wat te verwachten van privélessen. Daarom zijn ze niet bereid om goed deel te nemen.

Wees eerlijk: Dit helpt bij het opzetten van een rapport en vertrouwen, de twee meest kritische elementen voor een succesvolle relatie tijdens het lesgeven.

Flexibel zijn: Dit betekent bereid te zijn om technieken en benaderingen aan te passen aan de leerstijlen van de student.

Wees geduldig: Wat voor u klaarblijkelijk of makkelijk is, is misschien niet zo voor uw student. Leer om geen irritatie in je spraak of lichaamstaal te tonen.

Wees een goede luisteraar: Leer leidraden ophalen in de toespraak van je student die je in staat stelt te begrijpen hoe hij of zij zich echt voelt. Een goede luisteraar domineert het gesprek niet!

Wees professioneel: Behoudens het bespreken van uw student moet informatie over de student vertrouwelijk worden gehouden.

Wees bereid je eigen ervaringen te delen: Door informatie te delen over wat je hebt meegemaakt, kan de student zich verlichten dat hij of zij niet alleen is. Het delen van ervaringen en geleerde lessen is een lange weg naar het opbouwen van vertrouwen en ondersteuning. Het helpt ook de student zelfvertrouwen op te bouwen.

Wees een medewerker: De medewerker-student relatie moet gezien worden als een partnerschap. Je bent er niet om de plaats van de docent in te nemen. Laat de student weten dat je er bent om met hem of haar te werken om de individuele studie aan te vullen.

Leer de leerling hoe te leren: Als begeleider is je uiteindelijke doel om de student te helpen een zelfstandige leerling te worden.

Heb vertrouwen: Je bent gekozen voor kwaliteiten die je in staat stellen een goede begeleider en rolmodel te zijn. Het vertrouwen heeft echter ook de moed om te erkennen dat je geen antwoord kent. Wees eerlijk met je student. Vertel hem of haar dat je je huiswerk moet doen!

Gebruik beschikbare bronnen: Het personeel is er om te helpen. Laat het weten of er problemen zijn met de begeleiding of problemen die de prestatie van uw student beïnvloeden.