We willen steeds jonger Engels leren

De tijden waarin we een vreemde taal leren op het moment dat we hoog en breed volwassen zijn lijken voorbij, aangezien kinderen hier steeds jonger aan beginnen. Het is allang niet vreemd meer om al op de basisschool voor de eerste woordjes over de grens te spreken, maar de laatste jaren is de leeftijd van de jongsten die Engels leren behoorlijk afgenomen. We beginnen tegenwoordig als we pas een paar jaar oud zijn, waardoor een thuiscursus op latere leeftijd veel effectiever is, of deze niet eens meer nodig is. De thuisopleiding kan hier op een mooie manier op aansluiten, of in ieder geval veel soepeler verlopen.

Kinderen leren Engels

De kinderen leren vooral Engels, omdat dit een taal is die men eigenlijk overal te wereld speelt. We hebben te maken met een globalisatie, waarin we over de hele wereld zaken doen en producten kopen. Bovendien reizen we steeds meer, waardoor het van belang is om er ook in het buitenland voor te kunnen zorgen dat we goed verstaanbaar zijn. De studies Engels van dit moment zorgen daar op een uitstekende manier voor, al lijkt het in de toekomst mogelijk om gebruik te maken van de meer gevorderde cursussen, die bijvoorbeeld zorgen voor een goede uitspraak van de vreemde taal.

Ontwikkeling van het brein

Het jonge beginnen met een opleiding Engels of een thuiscursus in deze taal is vooral interessant vanwege de manier waarop ons brein zich ontwikkelt. Op jonge leeftijd hebben we te maken met een relatief flexibel brein, waardoor het goed mogelijk is om bijvoorbeeld een nieuwe taal te leren. We brengen als het ware een basis aan, waardoor het op een later moment gemakkelijker is om een thuiscursus Engels te volgen. Wat dat betreft is er een positieve ontwikkeling gaande, waarmee we ervoor zorgen dat we het Engels steeds beter onder de knie krijgen en ons overal goed verstaanbaar kunnen maken.